Sofra
Oldukça sağlıklı ve leziz olan bademli aşotu çorbası nasıl yapılır? İşte bademli aşotu çorbası tarifi...

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk çay bardağı aşurelik buğday
    6 su bardağı su
    250 gram kıyma
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Terbiye için:
    1 çorba kaşığı kıyılmış aşotu
    2 su bardağı yoğurt
    1 çorba kaşığı un
    1 adet yumurta

    Üzeri için:
    Yarım su bardağı badem
    1 çorba kaşığı tereyağı

    Servis için:
    Pul biber

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün 6 su bardağı su ekleyip haşlayın. Ayrı bir yerde kıyma, karabiber ve tuzu iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp, birbirine yapışmaması için unlanmış tepsiye alın. Kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine suyu ile birlikte buğdayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp, köfteleri ilave edin. Terbiye için yoğurt, un, yumurta ve aş otunu iyice çırpın. Çorbadan 1 çorba kepçesi alıp terbiyeye ekleyerek karıştırın. Daha sonra çorbayı karıştırarak, terbiyeyi azar azar ilave edin ve ocaktan alın. File bademi tereyağında, rengi dönene dek kavurup çorbanın üzerine gezdirin. Pul biber serpip servis yapın.