Ayranlı Çorba Tarifi
İçinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayranlı çorbası, pratik bir tarif. Ayranlı çorbası nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Buğday ve nohutu bir gece önceden ayrı ayrı ıslatın. Sabah sularını süzdükten sonra ikisini ayrı ayrı yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sularını süzüp, soğumaya bırakın. Nohutun kabuklarını ayırın. Yoğurdu derin bir kasede çırpma teli ile çırpın. Nohut, buğday, su, tuz ve naneyi yoğurda ekleyip karıştırın. Üzerini nane ve pul biberle süsleyerek soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL