Sofra
İçinde bulunan haşlanmış bakliyatlar sayesinde ana yemek kadar doyurucu olan ayranlı çorbası, pratik bir tarif. Ayranlı çorbası nasıl yapılır?

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı nohut
    Bir buçuk kg yoğurt
    3 su bardağı su
    Tuz
    Nane
    Pulbiber
Buğday ve nohutu bir gece önceden ayrı ayrı ıslatın. Sabah sularını süzdükten sonra ikisini ayrı ayrı yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra sularını süzüp, soğumaya bırakın. Nohutun kabuklarını ayırın. Yoğurdu derin bir kasede çırpma teli ile çırpın. Nohut, buğday, su, tuz ve naneyi yoğurda ekleyip karıştırın. Üzerini nane ve pul biberle süsleyerek soğuk olarak servis yapın.