Sofra
Üzümlü muhallebi tarifi ile değişik tatlar tatmaya hazır mısınız? Peki üzümlü muhallebi nasıl yapılır bilmiyor musunuz? Biz söylüyoruz.

5 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Bir buçuk kg siyah üzüm
    Yarım su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı buğday nişastası

    Süslemek için:
    Çekirdeksiz üzüm

Üzümleri yıkayıp saplarını ayırın. Katı meyve presinden geçirerek suyunu çıkarın. Tencereye üzüm suyu,tozşeker ve buğday nişastasını koyun. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynayınca, 1 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Küçük kuplara paylaştırın ve soğumaya bırakın. Üzümle süsleyerek servis yapın.