Şeftalili Crumble
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şeftatilerin çekirdeklerini ayıklayıp, dilimleyin. Büyükçe bir fırın kabına böğürtlen, frambuaz ve çekirdekleri ayıklanmış vişneleri yerleştirin. Üzerine toz şekeri serpin. Tereyağını minik parçalar halinde kesip meyvelerin
aralarına yerleştirin. Crumble hazırlamak için unu, tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın. Oluşan karışımı elinizde minik kırıntılar yaparak meyvelerin üzerine serpin. Önceden ısıtlmış 180 derece fırında hamurlar
kızarana kadar pişirin. Arzuya göre ılıkken dondurmaile servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL