Sofra

12 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    4-5 adet şeftali
    1 su bardağı toz şeker
    2 adet yumurta
    Yarım çay bardağı sıvı yağ
    2 su bardağı süt
    1 kahve fincanı pudra şekeri
    Aldığı kadar un
    1 paket krem şanti
Harç için şeftalilerin kabuklarını temizleyip küp şeklinde doğrayın. Toz şekerle birlikte ocağa oturtup, koyulaşana dek pişirin. Soğumaya bırakın. Krep hamuru için yumurta, sıvı yağ, 1 su bardağı süt ve pudra şekerini iyice çırpın. Azar azar un ekleyip, koyu boza kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan 1 çorba kepçesi alıp, yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı pişirin. Hamur bitene dek işlemi tekrarlayın. Ayrı bir yerde krem şantiyi 1 su bardağı soğuk sütle çırpın. Kreplerin içlerine krem şanti sürüp, şeftalili harç yerleştirin. Üçgen şekilde katlayıp, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.