Şeftali Soslu Dondurma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tozşekeri tavaya alıp ocağa oturtun. Kısık ateşte eriyen şekerin üzerine suyu gezdirin. Katılaşan şeker eriyene kadar bekleyin. Eriyen şekerin üzerine kremayı ekleyip karıştırın. Şeftalileri rendeleyin, fazla suyunu süzün. Şeftali püresini ve vanilyayı tavadaki karışıma ekleyin. Birkaç defa karıştırıp tavayı ocaktan alın. Püreyi soğumaya bırakın. Dondurmayı kuplara paylaştırın. Üzerine şeftali püresini gezdirin. Şeftali dilimleri yerleştirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL