Meyveli Su Muhallebisi Kup

İftar sonrası için hafif, lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    1. Bir sos tenceresine, Pakmaya Buğday Nişastası, su, süt ve Pakmaya Pudra Şekeri'ni aktarın.
    2. Karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başladığında gülsuyunu da ilave edip, 3 dakika daha pişirmeye devam edin.
    3. Servis için cam kup bardaklarına, yarısını geçmeyecek şekilde paylaştırın.
    4. Orman meyvelerini blenderda çekerek suyu ile birlikte hazırlayın.
    5. Paketteki tarife uygun olarak, bir çırpma kabına 1 su bardağı soğuk sütü koyun, toz krem şanti ekleyerek mikser ile önce düşük sonra hızlı devirde 3 dakika çırparak hazırlayın.
    6. Soğumakta olan muhallebinin üzerine meyve ve Pakmaya Krem Şanti karışımını ekleyin.
    7. Üstüne badem kırıklarını serpiştirin ve soğuması için buzdolabında 2-3 saat bekletin.
    8. Kupların kenarından muhallebinin etrafına gülsuyu gezdirip, üzerlerine Pakmaya Pudra Şekeri eleyerek soğuk servis edin.
    Afiyet olsun ..

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...