Kuru Meyveli Minik Tatlılar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamuru için un, tereyağı ve pudra şekerini derin bir kaba alıp iyice yoğurun. Rendelenmiş portakal kabuğu, mısır unu ve soğuk suyu ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve küçük muffin kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde bastırarak yerleştirin. Hamurla kaplanmış kalıpların içine önce kabukları soyulmuş ve rendelenmiş elmayı pay edin. Daha sonra küp doğranmış kayısı, incir ve kuru üzüm karışımını paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilındıktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Ahududu ve nane ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL