Kayısı Tatlısı

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kayısıyı 1 saat ılık suda bekletin. Daha sonra suyunu iyice süzüp derin bir tepsiye aktarın. Üzerine 2 litre su, toz şeker, vanilya ve kabuğuyla birlikte yuvarlak kesilmiş ince limon dilimlerini katın. Tepsinin üzerini folyo kağıdı ile hava almayacak şekilde kaplayın. Ocakta veya 160 derece fırında yarım saat pişirin. Kayısıyı fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Bu arada tereyağını eritip kayısı tatlısının üzerine gezdirin. Ezilmiş ceviz serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Evde Sıcacık Yılbaşı
  • Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
  • Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...