Elmalı Benye

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbet için, tencerede 1 su bardağı toz şekerle, 1 su bardağı suyu kaynatıp soğumaya bırakın. Bu arada büyük bir kasenin içinde un, yumurta sarısı, süt, kabartma tozu ve tuzu, boza kıvamı alacak şekilde çırpın. Kabukları soyulmuş elmaları halka halka doğrayın. Elma dilimlerini boza kıvamındaki bulamaca batırıp, kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Sonrasında soğutulmuş şerbetin içine koyun. Çıkarıp servis tabağına dizin ve üzerilerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...