Elma Dolması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
SOĞANLARI rendeleyin. Dolmalık fıstıklarla birlikte zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine yıkanmış pirinç ve kuş üzümünü ekleyin. 1.5 kahve fincanı su ilave edip, pirinçler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. ?eker, tuz, tarçın ve yenibahar ekleyip karıştırın. Limon suyunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Elmaların üst kısmından bir parmak kalınlığında kapak kesin. Sivri uçlu ince bir bıçakla elmaların içini oyun. Hazırladığınız karışımı elmaların içine doldurun ve tencereye dizin. Üzerine bir kahve fincanı su ekleyip kısık ateşte elmaların kabukları yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL