Sofra
Görünümüyle sizleri büyüleyen bir tatlı... Dondurmalı vişne tatlısı tarifi. Soğuk soğuk yiyeceğiniz bu enfes tatlıyı herkes sevecektir. Dondurmalı vişne tatlısı nasıl yapılır diyecek olursanız işet detaylar...

8 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    125 gram margarin
    1 su bardağı un
    2 su bardağı toz şeker
    500 gram vişne
    Üzerine: Vanilyalı dondurma
Oda sıcaklığında margarini bir kaba aktarın. Üzerine un ve 1 su bardağı toz şekeri katıp, iyice yoğurun. Hazırladığınız hamuru derin dondurucuya alın. Bu arada vişnelerin saplarını ayıklayın. Isıya dayanıklı cam bir kaba sıralayın. Üzerine kalan 1 su bardağı toz şekeri serpin. Ardından donmuş hamuru rendeleyip, vişnelerin üzerine serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın. Ilınan tatlıyı dilimleyerek, dondurma ile birlikte servis yapın.