Dondurmalı Limonlu Beze

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Yumurta akı, tozş eker ve tuzu mikserin önce yavaş sonra hızlı devrinde koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ilave edip, bir devir daha çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine bezeler halinde sıkın.

    Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarana dek pişirip soğumaya bırakın. Bezeleri elinizle irice ufalayıp kuplara pay edin. Üzerlerine dondurma yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...