Dondurmalı Limonlu Beze
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta akı, tozş eker ve tuzu mikserin önce yavaş sonra hızlı devrinde koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine rendelenmiş limon kabuğu ilave edip, bir devir daha çırpın. Karışımı sıkma torbasına doldurun. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine bezeler halinde sıkın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri hafif kızarana dek pişirip soğumaya bırakın. Bezeleri elinizle irice ufalayıp kuplara pay edin. Üzerlerine dondurma yerleştirip, soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL