Çilekli Napoleon
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Süt, 3 çorba kaşığı toz şeker, un, yumurta ve vanilyayı tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Hazırladığınız kremayı soğumaya bırakın. Milföy hamurunu merdane ile ince bir şekilde açın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif pembeleşene dek pişirin. Pişen milföy hamurunu 3 eşit parçaya bölün. Hazırladığınız kremayı iki parça milföyün üzerine sürüp, çilek yerleştirin ve üst üste koyun. Kalan son milföyü en üste yerleştirin. Pudra şekeri serpin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL