Çilekli Milföy

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Pasta kreması için, sütü kaynatın. Ayrı bir yerde nişasta, yumurta ve tozşekeri çırpın. Karışımı süzgeçten geçirip süte ekleyin. 3-4 dakika pişirip ocaktan alın. Tereyağı ilave edip karıştırın. Soğuması için kenara alın. Milföy hamurunu merdane ile incecik açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp, kare veya yuvarlak olacak şekilde enlemesine 3 parça kesin. Aralarına pasta kreması sürüp, çilek yerleştirin. Pudra şekeri serpip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
  • Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
  • İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...