Çilek Sefası Tarifi

Eğer sefa sürerek yemek yemek istiyorsanız çilek sefası tarifi tam sizlik. Çilek sefası nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Çilekleri ayıklayıp iyice yıkayın. Çileklerden sos için 1 kase ayırın. Bademleri küçük bir kaba koyup, üzerine
    çıkacak kadar su ilave edin. Harlı ateşte birkaç dakika kaynatın. Suyunu süzüp, üzerlerinden soğuk su geçirin ve kabuklarını ayıklayın. Çilekleri, bademlerle birlikte robotta püre yapın. Limon suyu, şeker ve likör veya rom ilave edip karıştırın. Servis tabağının bir kenarına çilekleri koyun. Üzerine krem şanti sıkın. Diğer kenara da çilek sosu koyup, nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...