Beyaz Çikolatalı Toplar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Bir tencereye kremayı koyarak ocağa oturtun. Tereyağı ve parça parça kırdığınız iki paket çikolatayı, kremaya ilave edip, çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Tencereyi ocaktan alıp, içine fındık ve bisküvileri de ekleyerek bir hamur hazırlayın. Bu hamuru yağlı bir kağıda yayarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Bu parçaları elinizle yuvarlayarak küçük toplar hazırlayın. Kalan iki paket çikolatayı benmari usulü eritin. Hazırladığınız topları, bir kaşıkla çikolata karışımına bulayın. Daha sonra, bir tepsiye yaydığınız yağlı kağıdın üzerine koyarak soğutun. Dövülmüş fındıkla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL