Ballı Muzlu Kup

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    İlk olarak sosu hazırlamak üzere tüm malzemeyi bir tencereye alın. Karıştırarak pişirin. Soğuması için bir kenara alın. Üzerinde tabaka oluşmaması için arada bir karıştırın. Muzları, bal ve 1 çorba kaşığı sütü robottan geçirin. Üzerine kırılmış pötibör bisküvinin yarısını ekleyip tekrar robottan geçirin. Ele yapışmayan bir hamur elde edene dek bisküvi ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp kupları doldurun. Üzerine daha önceden hazırladığınız sosu gezdirin. 1 saat kadar buzdolabında bekletin. Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...