Baharatlı Armut Tatlısı Tarifi
Baharatlı armut tatlısı tarifi sayesinde köyden bol bol armut getireceksiniz. Baharatlı armut tatlısı nasıl yapılıp öğrenip bol bol yapabilirsiniz.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cam tepsinin içini tereyağı ile yağlayın. Armutların kabuğunu soyun, ortadan ikiye kesip çekirdek yuvasını çıkarın. Yağladığınız cam tepsiye iç kısımları alta gelecek şekilde armutları yerleştirin. Bir kaseye esmerşeker, limon suyu, badem, tuz, toz zencefil, krema ve vanilyayı koyup karıştırın. Bu karışımı armutların üzerine boşaltıp, önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirin Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Antep fıstığı ve vişne reçeliyle süsleyip, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL