Bademli Mini Kareler
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tozşekeri suyla karıştırıp kaynatın. Koyulaşana kadar kaynatmaya devam edin. Bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun. İncir ve kayısıları küçük doğrayın. Badem, incir, kayısı ve rendelenmiş portakal kabuğunu şurubun içine atın. Suyunu çekene kadar kaynatın. 25x25 cm ebadında bir kalıbı yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı kalıba yayın. 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün kare dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL