MALZEMELER
Elma harcı için:
4 adet orta boy kırmızı elma
3 çorba kaşığı toz şeker
Bir tutam tarçın
Muhallebi için: Yarım su
bardağı kıyılmış badem
3 su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı buğday
nişastası
2 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
Üzerine: 2 çorba kaşığı
kıyılmış badem
2 çorba kaşığı rendelenmiş
beyaz çikolata
Tarçın
Elma dilimleri
Elmaların çekirdeklerini çıkarıp küp doğradıktan sonra tavaya alın. Üzerine şeker ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak, yumuşayana dek pişirin. Tarçın serpip ocaktan alın. Kupların ya da kaselerin dibine paylaştırın. 2 Muhallebi için süt, toz şeker, nişasta ve unu karıştırıp ocağa oturtun. Orta ateşte karıştırarak kıvam alana dek pişirin. Badem ve vanilyayı ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Kuplara aldığınız elmalı harcın üzerine dökün. Soğuması için buzdolabında 2 saat bekletin. Üzerini elma dilimi, kıyılmış badem, beyaz çikolata ve tarçınla süsleyerek servis yapın.