Sofra
Armutlu clafoutis tarifini daha önce hiç duydunuz mu? Çok az malzeme ile leziz bir lezzet çıkarmak istiyorsanız armutlu clafoutis nasıl yapılır hemen okuyun.

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet yumurta
    Yarım su bardağı toz şeker
    1/3 su bardağı elenmiş un
    Yarım su bardağı krema
    Yarım su bardağı süt
    750 gram armut

    Üzerine:
    pudra şekeri

Tereyağını işlemden yarım saat önce oda sıcaklığına alın. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın. Büyük bir kaseye yumurtaları kırın. İçine 6 çorba kaşığı toz şeker ilave edin. Mikserle 2 dakika çırpın. Unu, kremayı ve sütü katın. Tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yuvarlak fırın kabının hem kenarlarını hem de dibini tereyağı ile yağlayın. Üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker serpin. Kabı sallayarak hem tabanın hem de kenarların eşit miktarda şekere bulanması sağlayın. Armutları soyup, uzunlamasına dörde bölün. Her bir armudu da uzunlamasına 4 ince dilim şeklinde kesin. Yağladığınız kabın içine armut dilimlerini dizin. Yumurtalı- remalı karışımı üzerine dökün. Fırının üst kısmında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek tabaklara paylaştırın. Pudra şekeri serperek servis yapın.