Acil Durum Tatlısı
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Milföyleri minik tart kalıplarının içine elinizle bastırarak döşeyin. Çatalla her tarafına delikler açın. Önceden ısıtılmış 160 derece ısıtılmış fırına koyup, renkleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın. Ilındığında, çok kabaran milföylerin bıçak yardımı ile fazlalıklarını alın. Yumurta sarılarını ve şekeri iyice koyulaşana kadar çırpın (5 dakika kadar aynı hızda). Sonra çırpıcıyı en düşük seviyeye alıp, kaşık kaşık kremayı ve vanilyayı ekleyin. Fazla karıştırmadan milföylerin içine doldurun. Süslemek için varsa taze meyve, yoksa kakao kullanabilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL