MALZEMELER
3 adet yufka
Yarım kg dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 demet ince kıyılmış maydanoz
1'er çay kaşığı baharat (Kimyon, kekik, pul biber, biberiye, köri)
Dolmalık fıstık
Kızartmak için: Sıvı yağ
Üzerine: Sarımsaklı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı
Nane, sumak
Yufkaları üst üste koyup, eşit büyüklükte dörde bölün. Bu şekilde 12 adet parça elde edin. Bir tavaya soğanı koyup, hafifçe kavurun. Fıstıkları ekleyip kavurmaya devam edin. Üzerine kıymayı ekleyin. Baharatı katın. Ateşten alıp, kıyılmış maydanozu ekleyin ve karıştırın. Bu harcı yufka dilimlerinin üzerine koyup, büyük börekler sarın. Servis için börekleri yağda kızartın. Sıcakken üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. Ayrı bir yerde zeytinyağında nane yakıp, böreğin üzerine gezdirin. Sumak serperek servis yapın.