MALZEMELER
4 adet yufka
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
Soğanı yemeklik doğrayın. Bir tavaya alıp, üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Sulu kalacak şekilde yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıymayı ekleyin. Yine tahta bir kaşıkla eze eze sulu kalacak şekilde pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip kenara alın. Bir adet yufkayı dikdörtgen bir tepsiye, kenarları dışarıda kalacak şekilde düzgün olarak yayın. Yumurta, süt ve sıvı yağı çırpın. Yufkanın üzerine sütlü karışımdan biraz döküp yayın. İkinci yufkayı buruşturup tepsiye yerleştirin. Sütlü karışımla ıslatıp kıymalı harç koyun. Kalan yufkaları da ayın şekilde tepsiye yerleştirip, aralarına harç koyun. Fırın kabının dışına taşan yufkayı ortaya doğru toplayıp böreğin üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.