Tavuklu Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yufkaların üzerine süt ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ karışımını sürerek, üst üste koyun. 12 adet kare kesin. Bu arada küçük doğranmış tavuğu tencereye koyup, suyunu çekene dek pişirin. 1 tatlı kaşığı sıvı yağ katın. Kavrulunca küçük doğranmış mantarları katın. Pişince ocaktan alıp, bezelye ve rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hazırladığınız içi karelerin üzerine koyun. Milföy hamurlarının ortasını çay bardağı ile kesip, çıkarın. Kare hamurların uçlarından tutup, milföy hamurlarının delikli kısmından geçirin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış orta ısılı 190 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL