Tava Böreği
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unun ortasını havuz gibi açıp, yaş maya, süt, yoğurt, sıvı yağ, tuz ve yumurta ekleyin. İyice yoğurup, iki eşit parçaya ayırın. Tava genişliğinde açıp, kenara alın. Harç için kıyılmış soğanı sıvı yağda soteleyin. Kıyma ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Hamurun bir parçasını yapışmaz yüzeyli tavaya yerleştirin. Üzerine harç yayıp, ikinci hamurla kapatın. Kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL