Susamlı Halkalar
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Unu bir kaba alıp, ortasına margarini koyun. Elinizle hamuru biraz yumuşatıp, üzerine kabartma tozu, pudra şekeri, süt, yumurta, vanilya ve tuzu ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamura, minik simitler halinde şekiller verin. Simitleri yağlı kağıda aralıklı olarak dizin. Üzerlerine su sürüp (susamların yapışmasını sağlamak için), susamları bolca serpin. 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL