Şeftalili Çörek
ORTA
8 KİŞİLİK
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ekmek hamurlarına toz şekeri ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp, 1 saat kadar bekleterek kabarmasını sağlayın. Hamuru 22 cm'lik yağlanmış kalıba bastırarak yayın. Şeftalileri dilimleyip hamurun orta kısmına yerleştirin. Şeftalilerin üzerine esmer şekeri serpin. Hamurun açıkta kalan kenarlarına fırçayla yumurta sarısını sürün. Üzerine susam serpin. 200 derece fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Ilıkken dilimleyerek servis yapın.AŞÇININ NOTUÇöreği soğutmadan, ılık olarak tüketmenizi öneririz.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL