MALZEMELER
Hamur için: 1 kg un
Yeteri kadar ılık su
bir tutam tuz
Kıymalı iç harç için:
400 gram kıyma
2 adet orta boy soğan
2 adet büyük boy domates
1'er adet kırmızı ve sivri biber
Tuz, karabiber, pul biber
Ispanaklı iç harç için:
750 gram ıspanak yaprağı
1 kahve fincanı krema
150 gram Mihalıç peyniri
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
karabiber
pul biber
Patatesli iç harç için:
3 adet haşlanmış büyük boy patates
100 gram beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
Tuz
karabiber
pul biber
Tahinli iç harç için:
Bir buçuk su bardağı tahin
1 çay bardağı toz şeker
1 su bardağı dövülmüş ceviz
Üzerine:
100 gram tereyağı
Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına eleyin. Üzerine ılık su ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve 15 dakika dinlendirin. Hamuru 20 eşit bezeye ayırın ve kurumaması için üzerine nemli bir bez örtün. Kıymalı iç harç için kıyma, kıyılmış soğan, kabukları soyulup, küp doğranmış domates, kıyılmış kırmızı biber, sivri biber, tuz, karabiber ve pul biberi karıştırın. Ispanaklı iç harç için kıyılmış ıspanak yaprağı, krema, Mihalıç peyniri, toz şeker, tuz ve karabiberi karıştırın. Patatesli iç harç için haşlanmış patatesi ezin. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, karıştırın. Tahinli iç harç için tahin, toz şeker ve cevizi bir kapta karıştırın. 20 adet bezenin her birini tekrar iki parçaya ayırıp, toplam 40 adet beze elde edin. Hamurları teker teker açın. 5 adedinin içine kıymalı harcı, 5'ine ıspanaklı harcı, 5'ine patatesli harcı ve 5'ine de tahinli harcı paylaştırın. Kalan açılmış hamurları üzerine serin, kenarlarını elinizle bastırarak kapatın. Sac tavada önlü arkalı kızartın. Sıcakken üzerlerine tereyağı sürüp, servis yapın.