MALZEMELER
1 adet hazır ekmek hamuru
125 gram margarin
500 gram ıspanak
1 adet yumurta
2 adet havuç
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
tu,karabiber,pul biber
1 adet hazır ekmek hamuruna 125 gram margarin ilave edip, iyice yoğurun. Bir gece buzdolabında dinlenmeye bırakın. Harcı hazırlamak için 500 gram ıspanağı ayıklayın. Sıcak suda 1-2 dakika haşlayıp, soğuk suya batırıp çıkarın. 2 adet havucu bütün olarak suda haşlayın. Suyunu süzüp, kenara alın. 1 adet yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı sıvı yağda kavurun. Üzerine, 1 adet kıyılmış kırmızı biber, yarımşar çay kaşığı karabiber, pul biber ve tuz ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp, soğumaya bırakın. Ispanağı kıyıp, soğanlı karışıma ekleyin ve karıştırın. Dinlenen hamuru kalınca açıp ortasına iç harcı ve haşlanmış bütün havuçları yerleştirin. Rulo şeklinde sarıp, üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, hafif kızarana dek pişirin. Dilimleyerek, sıcak olarak servis yapın.