MALZEMELER
500 gram un
40 gram yaş maya
4 adet kesmeşeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta sarısı
Kıymalı harç için:
250 gram kıyma
1 adet soğan
1'er adet domates ve biber
4-5 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Peynirli harç için:
250 gram rendelenmiş
kaşar peyniri
1 adet yumurtanın akı
3-4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Unun ortasını havuz gibi açın. Ayrı bir yerde yaş maya ve kesme şekeri ılık suda eritip, unun ortasına yavaş yavaş dökün. Tuz ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun. Üzerini örtüp, 15-20 dakika mayalanmaya bırakın. Kıymalı harç için kıymaya, rendelenmiş soğan, ince kıyılmış biber, küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve 2 çorba kaşığı soğuk su ilave edip karıştırın. Peynirli harç için kaşar peyniri ve yumurta akını karıştırın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ilave edip harmanlayın. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle oval şekilde açıp, içine 1 çorba kaşığı kıymalı veya peynirli harç yerleştirin. Kenarlarına çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servis yapın.