Sofra

4 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 adet yufka
    4-5 dilim pastırma
    1 çay bardağı zeytinyağı

    İçi için:
    1 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    2 çay bardağı pirinç
    Yeteri kadar su
    1 adet soğan
    1 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    karabiber
    pul biber

İçi için bir tencereye tereyağını alın ve dolmalık fıstığı kavurun. Kuş üzümünü ekleyip, kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci katın ve 2 dakika daha kavurun. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ayrı bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı 1 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. İnce kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Pastırmalı karışımı pilava katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Soğuması için bir kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serin ve üzerlerine zeytinyağı sürün. Ortadan ikiye kesin ve toplam 6 parça yufka elde edin. Yufkanın düz tarafına pastırmalı iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Yufkayı rulo yapıp sonra gül şeklinde sarın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Diğer yufka parçalarını da aynı şekilde hazırlayın ve tepsideki yufkanın etrafına sarın. Üzerine zeytinyağı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.