Sofra

10 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    Hamur için:
    3 su bardağı un
    Yeteri kadar ılık su
    Bir tutam tuz

    İç malzeme için:
    500 gram çemensiz pastırma
    3 adet büyük boy soğan
    Pul biber
    kimyon
    Üzeri için:
    Tereyağı

Öncelikle hamur için un ve tuzu yoğurma kabına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar ılık su ekleyip, yoğurun. Hamurdan 10 eşit beze ayırın ve her birini servis tabağı büyüklüğünde incecik açın. İç malzeme için doğranmış pastırma, kıyılmış soğan, pul biber ve kimyonu bir kapta karıştırın. Açtığınız yufkalardan birinin yarısına pastırmalı harçtan koyun ve diğer yarısını üzerine kapatın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yapışmaz yüzeyli bir tavada, kısık ateşte önlü arkalı kızartın. Üzerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.