Sofra

20 Adet
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    250 gram margarin
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı karbonat
    Bir tutam tuz
    1 adet yumurta
    Bir tutam toz şeker
    Aldığı kadar un
    İçine:
    4 adet patates
    1 adet soğan
    50 gram margarin
    2 çorba kaşığı salça
    Tuz, karabiber
    Nane
    Üzerine:
    1 adet yumurta
    Çörek otu
Öncelikle patatesli harcı hazırlayın. Patatesleri haşlayıp rendeleyin. Yemeklik doğranmış soğanla birlikte margarinde kavurun. Salçayı, baharat ve tuzu ekleyin. Tencerenin altını kapatıp, patatesli harcı soğumaya bırakın. Bu arada hamuru hazırlayın. Bunun için oda sıcaklığında margarin, yoğurt, karbonat, tuz, toz şeker, yumurta ve aldığı kadar unu yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Ardından, hamurdan ceviz iriliğinde 20 parça koparıp, çay tabağı büyüklüğünde oval olarak açın. Kenarlarını bıçakla çizikler atarak kesin (kesikler hamurdan kopmamalı). Hazırladığınız patatesli harçtan üzerine koyun. Kesilen kenarları yukarıdan başlayarak örün. Bütün hamurları bu şekilde hazırlayın. 1 adet yumurta sarısını üzerilerine sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.