MALZEMELER
İki buçuk su bardağı sarı mercimek
2 adet havuç
4 adet sosis
2 adet orta boy patates
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 adet yumurta
5 dal maydanoz
6 adet milföy hamuru
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı çörek otu
Tuz, karabiber
Mercimeği haşlayıp süzün. Havucu küçük küpler halinde, sosisleri halka doğrayın. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun ve ezin. Tereyağını bir tavaya alıp ince doğranmış soğan ve havucu sote edin. Üzerine sosis ve salçayı ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip ocaktan alın ve ılıtın. Soğuyan mercimeğin içine patates, yumurta, kıyılmış maydanoz ve sosisli karışımı ilave edin. Diğer taraftan dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp içine çörek otu serpin. Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 10 dakika bekletin. Düz bir zemine un serpin. Milföy hamurlarını üçerli iki sıra halinde ve uç kısımları üst üste gelecek şekilde koyun. Parmağınızla bastırarak hamurları birbirine yapıştırın. Daha sonra merdane ile hazırladığınız kalıptan büyük olacak şekilde açın. Hamuru kalıbın içine kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız mercimekli içi kalıba dökün. Kenarlardan sarkan kısımları ile üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru iyice kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve dilimleyerek servis yapın.