MALZEMELER
5 adet yufka
4 adet patates
200 gram lor peyniri
Yarım demet ince
kıyılmış maydanoz
3-4 adet ince kıyılmış
sivri biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve ezin. İçine lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvı yağ karışımından sürün. Yufkanın tam ortasına patatesli iç harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.