Kaymaklı Poğaça
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yoğurma kabına kaymak, sıvı yağ, peynir, yoğurt, yumurta, nane ve tuzu alın. Kabartma tozu ve yavaşça unu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan yeşil erik büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp şekil verin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri pembeleşinceye dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL