Sofra

6 Porsiyon
Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    1 paket margarin
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı yumurta akı
    1 paket kabartma tozu
    5 su bardağı un
    1 adet yumurtanın sarısı
    1 çay bardağı galeta unu
    1 tatlı kaşığı tuz

    Harç için:
    12-15 adet ıspanak yaprağı
    Bir buçuk su bardağı beyaz peynir
MARGARİN, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu, un ve tuzu iyice yoğurun. Ayrı bir yerde kıyılmış ıspanak ve peyniri harmanlayın. Hamurdan dilediğiniz büyüklükte bezeler koparıp elinizde yuvarlayın. Ortalarını açıp ıspanaklı harçtan pay edin. Yeniden elinizde yuvarlayın. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp, galeta unu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana dek pişirin. Ilık olarak servis yapın.