Ispanaklı Çörek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Soğanı yemeklik doğrayın ve 2 çorba kaşığı zeytinyağında kavurun. Daha sonra ince kıyılmış ıspanağı ilave edin. 1-2 dakika karıştırın. Karabiber ve tuzunu da ilave edip, soğumaya bırakın. Diğer tarafta un, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, tereyağı, süt ve kabartma tozunu karıştırıp, sert bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun. 1-2 Soğuyan ıspanağı da blendırdan geçirip, hamura katın ve yoğurun. 3 Hamura ıspanağı katınca yumuşar, bu nedenle biraz daha un katıp orta sertlikte bir hamur elde edin. 4 Hamuru uzun bir rulo oluşturacak biçimde boyuna yuvarlayıp, sonra iki ucunu birleştirerek, yağlanmış tepsiye koyun. Üzerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz hamurdan bir miktar ayırarak çöreğin üzerini şekilli olarak süsleyebilirsiniz. 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL