Haşhaşlı Cevizli Burma
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Ilık suyun içine, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştıralım. Unun ortasını havuz gibi açarak, kabaran mayayı ilave edelim. Tuzunu ayarlayıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamur kabının ağzını örterek, ılık bir ortamda iki misli kabarmasını bekleyelim. Bu arada sıvı yağın içine haşhaşı, iri dövülmüş cevizi ilave edip karıştıralım. Mayalanan hamurdan eşit büyüklükte 10 adet yuvarlak beze yapalım. Bezelerin her birini unlanmış bir zeminde elimizle veya merdane yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açalım. 1 Açılan her bezenin üzerine haşhaşlı karışımdan sürerek 10 adet hamuru üst üste dizelim. 2 En üstteki hamurun üzerine de kalan haşhaşlı karışımı sürüp, rulo yaparak saralım. Hamur rulosunu, 10 cm'lik aralıklarla keselim. Kestiğimiz her hamur parçasını ip büker gibi iki ucundan ters yönlerde burarak, yağlanmış fırın kabına dizelim. Çörekleri, ısıtılmış 200 derece fırında, altı üstü pembeleşene dek pişirelim.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL