MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz şeker
20 gram yaş maya
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı un
1 su bardağı kepekli ya da yulaflı un, tuz
Sosu için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan, tuz
Üzeri için: 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 paket dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı keten tohumu
2 dal fesleğen
Sütü geniş bir kaba al›n. Üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker ve mayayı ilave edip 10 dakika bekletin. Zeytinyağı ve tuzu ekleyin. Daha sonra her iki unu da azar azar ilave ederek ele yapışacak bir hamur hazırlayın. Hamurunuzu oda sıcaklığında üzeri örtülü olarak 40 dakika mayalanmaya bırakın. Pizzanın sosunu hazırlamak için salça, rendelenmiş domates, kekik, zeytinyağı ve tuzu karıştıp kenara al›n. Soğanı rendeleyip elinizle suyunu sıkın. Mayalanan hamuru yağlanmış bir fırın tepsisine alıp elinizle düzeltip dikdörtgen şekline getirin. Salçalı sosu hamura sürüp soğan suyunu üzerine gezdirin. Önceden ıstılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından alıp rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Üzerine dolmalık fıstıkları ve keten tohumunu ilave edip yeniden fırına verin. 10 dakika daha pişirip çıkarın. Fesle¤ğen yaprakları ile süsleyerek servis yapın.