Sofra

Zorluk Derecesi Orta

MALZEMELER

    3 su bardağı rendelenmiş isli Çerkez peyniri
    4 adet yufka
    1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    5-6 dal nane
    150 gram kaymak
    1 adet yumurtanın akı
    2 çorba kaşığı sıvı yağ
    Yeteri kadar galeta unu
Çerkez peynirini geniş bir kaba alın. Üzerine ceviz ve ince kıyılmış nane ilave edin. Yufkaları düz bir zeminde üst üste koyun. Genişliği 4 parmak olacak şekilde uzun şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına peynirli harç koyup bir parça kaymak yerleştirin. Daha sonra muska şeklinde sarın. Açılmasını önlemek için ucunu hafifçe ıslatıp yapıştırın. Yufkalar ve harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Yumurta akını sıvı yağla çırpın. Börekleri önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.