Börekitas
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Hamur malzemesini yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Küçük bezelere ayırıp, elinizde yuvarlayın. Üzerini örtüp bir gece buzdolabında dinlendirin. Buzdolabından alıp, 15 dakika sonra merdane ile açın. İç harç için tüm malzemeyi iyice karıştırın. Hamurların ortalarına harçtan pay edip kapatın. Yağlı kağıt kaplı fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Kaşar peyniri serpip, her birinin üzerine leblebi büyüklüğünde margarin yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, pembeleşene dek pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL