Baklava Yufkasında Kavurmalı Börek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını bir tavaya alıp, eritin. Rendelenmiş soğanı koyup, 2 dakika kavurun. Küp kesilmiş kavurma, kıyılmış sivri biber, ceviz, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip, tüm malzemeyi 5 dakika kavurun. Tavayı ocaktan alın ve soğutun. Baklavalık yufkanın birini düz bir zemine serin ve 4 parmak genişliğinde uzun şeritler kesin. Uç kısmına kavurmalı harçtan koyup, muska şeklinde sarın. Diğer 3 adet yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Börekleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL