Açma

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı, 2 su bardağı sütle eritin. Üzerine sıvı yağ, toz şeker, tuz ve alabildiği kadar un koyun. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin hazırladığınız açma hamurundan ceviz iriliğinde bezeler koparın. Bezeyi elinizde açın. Ortasına katı yağdan yaklaşık bir tatlı kaşığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zemine bastırarak ruloyu bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...