Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav
Akşamdan ıslattığınız nohudu haşlayıp kenara alın. Pirinci 1 saat sıcak suda bekletip yıkayın. Tereyağını bir tencerede eritip pirinçleri renkleri dönene kadar kavurun. Suyunu ekleyip nohutları ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Suyu tamamen çekilince ocağı kapatıp demlenmeye bırakın. Sıvı yağı bir tavaya alıp üzerine rendelenmiş havuçları ekleyip sote etin. Servis yaparken pilavın üzerine dökün. Dereotu ile süsleyin.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...