Yelpazeli Tavuk
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TavuklarIn her tarafını zeytinyağına bulayın. Sarmısak ve biberiyeyi incecik kıyın. Tavukların her tarafına gelecek şekilde serpip, tuz ve karabiber ilave edin. Izgarada önlü arkalı kızartın. Kızaran tavuğu fırın tepsisine alın. Etin bir yüzüne fırça ile hardalı sürün. Bol miktarda susam serpip fırına verin. Diğer tarafta kırmızı biberleri incecik doğrayın. Az yağda tuz ve karabiber ilavesi ile soteleyin. Servis tabağına önce biberleri, üzerine fırından çıkan tavuğu koyun. Yufkayı yelpaze şeklinde katlayıp, yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL