Yelpazeli Tavuk

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    TavuklarIn her tarafını zeytinyağına bulayın. Sarmısak ve biberiyeyi incecik kıyın. Tavukların her tarafına gelecek şekilde serpip, tuz ve karabiber ilave edin. Izgarada önlü arkalı kızartın. Kızaran tavuğu fırın tepsisine alın. Etin bir yüzüne fırça ile hardalı sürün. Bol miktarda susam serpip fırına verin. Diğer tarafta kırmızı biberleri incecik doğrayın. Az yağda tuz ve karabiber ilavesi ile soteleyin. Servis tabağına önce biberleri, üzerine fırından çıkan tavuğu koyun. Yufkayı yelpaze şeklinde katlayıp, yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Tavukla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...