Tavuklu Yeşil Mercimek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
TAVUK etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve pulbiber katıp, karıştırın.Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayınca ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL