Tavuklu Keşkek
Malzemeler
Yapılışı
-
1
BUĞDAYI ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın. Süzdüğünüz buğdayın üzerine tekrar su ekleyip, 1 gece bu suda bekletin. Ertesi gün yıkanmış tavuğu tencereye ekleyin. Soğanın kabuğunu soyup bütün olarak tencereye atın. Tencerenin kapağını kapatıp, tavuk ve buğday iyice haşlanana kadar pişirin. Daha sonra soğanı içinden alın. Tavuk etini kemiklerinden ayırıp, buğdaya ekleyin. Mikserle ya da parçalayıcı ile keşkeği iyice çırpın ve servis tabağına alın. Bir tavada tereyağını eritin ve tozbiberi ekleyin. Yağı keşkeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL